Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid worden steeds belangrijker en komen in steeds meer onderdelen van iedereens leven terug. Zowel in kleding, cosmetica, eten en natuurlijk ook in je huis. Een belangrijk onderdeel van je huis dat je makkelijk duurzamer en milieuvriendelijker kan maken is je keuken. Hier wordt namelijk veel gas gebruikt, maar dit kun je verminderen door twee producten te gebruiken. Veel nieuwe huizen worden al vrijwel gasvrij gebouwd, maar niet-nieuwe huizen zijn vaak nog afhankelijk van gas. Hieronder geven we je twee tips voor producten die je keuken milieuvriendelijk en meer gasvrij maken.

De Quooker

Een Quooker installeren is onze eerste tip. Een Quooker is een kraan die je kan installeren in je keuken waaruit je normaal en gefilterd water kan laten komen, maar waaruit je ook kokend of soms zelfs bruisend, afhankelijk van de Quooker die je koopt, kunt laten komen. Dit maakt de Quooker een perfect product om je keuken en huis gasvrijer te maken. Je hoeft namelijk geen water meer te koken met gas, want de Quooker werkt geheel via stroom- en watertoevoer. Laat een Quooker installeren door een professionele Quooker installateur en dan kun je snel gaan genieten van deze handige en duurzame kraan.

Een inductiekookplaat

Het tweede product dat we je willen aanraden is een inductiekookplaat. Met een inductiekookplaat maak je namelijk je keuken nog gasvrijer en dus ook milieuvriendelijker. Op inductie of gas koken is een vraag die veel mensen zichzelf stellen in de keuken, maar toch kunnen we je met zekerheid zeggen dat inductie de betere optie is. Inductie is namelijk milieuvriendelijker en duurzamer, maar ook makkelijker te bedienen, makkelijker schoon te houden en maken, zuiniger en veiliger. Laat ook je nieuwe inductiekookplaat door een professional installeren, zodat je zeker weet dat de aansluiting goed wordt gedaan.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *