Een goede nachtrust is van belang voor goede prestaties overdag. Een slaapkamer kan veel invloed hebben op de kwaliteit van je slaap. Heb je moeite met slapen en hou je je al aan weinig cafeïne, geen telefoons in de avond en dat soort tips? Je kunt dan ook nog proberen om je slaapkamer anders in te richten om je slaap te bevorderen. Het is een goed idee om bijvoorbeeld een natuurlatex matras aan te schaffen. Laten we eens kijken welke aspecten nog meer impact hebben op je slaap.

Matras

Comfortabel in bed liggen staat aan de basis van goed in slaap kunnen vallen. Een matras moet je zoveel mogelijk naar je eigen situatie inrichten. Als je het bijvoorbeeld vaak koud hebt in de nacht, dan kun je het beste kijken naar een natuurlatex matras. Dit is een warm matras dat warmte goed kan vasthouden. Er zijn daarnaast uiteraard nog veel meer soorten matrassen die weer kunnen helpen bij andere klachten. Bij tuur.shop heb je ook de mogelijkheid om proef te slapen. Dan heb je de kans om een matras eerst uit te testen voordat je een beslissing maakt.

Verlichting

Een van de eerste tips die je te horen krijgt om slaap te bevorderen is het voorkomen van blauw licht in de avond. Mobiele apparaten zoveel mogelijk vermijden. Aan de andere kant bevordert rood licht juist weer de slaperigheid. Je kunt er ook voor kiezen lampen in de slaapkamer te plaatsen die rood licht uitstralen. Dit zou je kunnen helpen om makkelijker in slaap te vallen.

Omgeving

Op het moment dat je eenmaal in slaap bent gevallen, wil je natuurlijk zo min mogelijk wakker gemaakt worden. Probeer je kamer dan ook zo stil mogelijk te krijgen. Geluiden in de nacht kunnen stress veroorzaken waardoor je vaker wakker zal worden.  Ook moet je proberen om je kamer zo donker mogelijk te maken. Je lichaam krijgt dan ook echt het signaal dat het tijd is om te slapen. Dit kun je al makkelijk regelen met een paar goede gordijnen of rolluiken.  Tot slot kan de kwaliteit van de lucht ook nog invloed hebben op je slaap. Droge winterlucht kan namelijk je huid en ogen uitdrogen. Dit kan weer je slaap verstoren. Als je hier last van hebt, kan je dit makkelijk oplossen door een luchtbevochtiger in de kamer te plaatsen. Met bovenstaande tips zul je al een stuk beter slapen!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *