Hoewel waterfilters en waterontharders allebei worden gebruikt om het water dat we drinken en gebruiken te zuiveren, hebben ze verschillende functies en werkwijzen. In dit artikel bespreken we het verschil tussen waterontharders en waterfilters van Wateronthardersws.nl.

Waterfilters

Waterfilters worden gebruikt om onzuiverheden uit het water te verwijderen, zoals sedimenten, chloor, bacteriën en virussen. Waterfilters kunnen worden geïnstalleerd op het punt waar het water het huis binnenkomt, op individuele kranen of op de koelkast.

Waterfilters kunnen een breed scala aan onzuiverheden uit het water verwijderen, waardoor het water veiliger en gezonder wordt om te drinken en te gebruiken. Het gebruik van een waterfilter kan de smaak en geur van het water verbeteren, en het kan ook voordelen bieden voor mensen met allergieën of gevoeligheden voor bepaalde stoffen in het water.

Waterontharders

Waterontharders worden gebruikt om de hardheid van het water te verminderen. Hard water is water dat een hoog gehalte aan mineralen zoals calcium en magnesium bevat. Hoewel hard water op zichzelf niet schadelijk is voor de gezondheid, kan het leiden tot verschillende problemen, zoals het veroorzaken van kalkaanslag op uw apparatuur en het verminderen van de efficiëntie van uw huishoudelijke apparaten.

Een waterontharder werkt door ionenuitwisseling. Dit betekent dat het de mineralen die verantwoordelijk zijn voor de hardheid van het water (voornamelijk calcium en magnesium) verwijdert en deze vervangt door natrium- of kaliumionen.

Een typische waterontharder bestaat uit een tank met harskorrels en een regeneratie-eenheid. De harskorrels zijn gemaakt van een kunststof materiaal dat negatief geladen is en aantrekkingskracht heeft op de positief geladen mineralen in het water. Wanneer het harde water door de tank stroomt, hechten de mineralen zich aan de harskorrels, waardoor het water zacht wordt.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *