Als je je huis gaat renoveren, zijn er vaak veel dingen die je wilt veranderen. Maar als het gaat om het plaatsen van een nieuwe keuken en het leggen van een nieuwe vloer, kan het lastig zijn om te beslissen welke klus eerst moet worden geklaard. In dit artikel gaan we kijken naar de voor- en nadelen van beide opties en geven we tips om de beste beslissing te nemen.

De voor- en nadelen van het leggen van een nieuwe vloer vóór het plaatsen van een nieuwe keuken

Voordelen: Als je je keuken en vloer gaat renoveren, is het belangrijk om te bepalen welke klus je als eerste aanpakt. Het leggen van een nieuwe vloer kan namelijk veel stof veroorzaken en je nieuwe keuken vies maken. Door de vloer eerst te leggen, voorkom je dit probleem en heb je meer vrijheid in de keuze van de keukenindeling.

Nadelen: Als je ervoor kiest om de vloer te leggen voordat je de keuken plaatst, kan het lastig zijn om de juiste hoogte te bepalen. Hierdoor kan het gebeuren dat de keuken niet op de juiste hoogte staat, wat problemen kan veroorzaken bij het gebruik. Bovendien kan het later veranderen van de keuken lastiger zijn, omdat je dan ook de vloer moet aanpassen.

De voor- en nadelen van het plaatsen van een nieuwe keuken vóór het leggen van een nieuwe vloer

Voordelen: Wanneer je ervoor kiest om eerst de keuken te plaatsen, kun je de vloer exact op maat snijden zodat deze perfect past onder de keuken. Dit zorgt voor een strak en naadloos resultaat. Bovendien hoef je geen aanpassingen aan de vloer te doen wanneer je later de keuken wilt veranderen, omdat deze al op maat is gemaakt.

Nadelen: Het plaatsen van de keuken kan rommelig zijn en kan krassen veroorzaken op je nieuwe vloer. Je moet voorzichtig zijn bij het plaatsen van de keuken om beschadigingen aan de vloer te voorkomen.

Hoe bepaal je wat als eerste moet worden gedaan?

Bij het bepalen van de volgorde van het plaatsen van een nieuwe keuken en het leggen van een nieuwe vloer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder vind je enkele tips om de beste beslissing te maken:

  • Maak een planning van de werkzaamheden en bepaal wat het handigst is om als eerste te doen.
  • Kijk naar de leeftijd en staat van de huidige vloer en keuken en bepaal wat het belangrijkst is om als eerste aan te pakken.
  • Overweeg de kosten en de tijd die gemoeid zijn met het plaatsen van een nieuwe keuken en het leggen van een nieuwe vloer en maak een afweging welke klus je als eerste wilt aanpakken.
  • Welke materialen heb je eerder in huis? Heb je de materialen nog niet besteld? Doe dan eens inspiratie op bij bijvoorbeeld laminaat-plaza.nl.

Maak de keuze die het best bij jouw situatie past

Als het gaat om het plaatsen van een nieuwe keuken en het leggen van een nieuwe vloer, zijn er voor- en nadelen aan beide volgordes. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren en een weloverwogen beslissing te maken. Met de tips in dit artikel kun je een goede planning maken en de renovatie succesvol voltooien.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *