Leer is een materiaal dat afkomstig is van dieren. De huid van dieren wordt verwerkt op verschillende manieren. Er zijn dus ook verschillende soorten leer. Uit welke soorten leer kun je kiezen als je een meubelstuk wilt bekleden? En waar moet je op letten als je een relaxfauteuil leer aan gaat schaffen? Hier vind je allerlei informatie over de verschillende soorten leer.

Afgedekt leer

Een leersoort dat tegen een stootje kan is afgedekt leer. Plekjes zoals insectenbeten zijn weggepoetst en er is een beschermend laagje aangebracht. Bij afgedekt leer kun je de meeste vlekken die je maakt gemakkelijk verwijderen. Daarnaast slijt de bekleding niet snel. Als je je afvraagt hoe dit leer eruit ziet, kun je een kijkje nemen bij de woonloods. Hier kun je afbeeldingen vinden van verschillende meubelstukken bekleed met afgedekt leer. De afwerking van afgedekt leer kan worden gedaan met allerlei soorten pigmenten. Als je op zoek bent naar een meubelstuk van leer in een speciale kleur, dan kun je voor afgedekt leer kiezen.

Semi en vol-aniline leer

Semi-aniline leer is net als afgedekt leer afgewerkt met een beschermende laklaag, maar bij semi-aniline leer is deze laag dunner. Het leer is minder hevig gecorrigeerd dan bij afgedekt leer en oogt dus ook wat natuurlijker. Vol-aniline leer heeft geen beschermende laklaag. Het oogt dus nog natuurlijker dan semi-aniline leer en straalt veel karakter uit. Wel is het lastiger schoon te krijgen als er een vlek op komt, omdat het geen beschermende laklaag heeft.

Andere soorten leer

De bovenstaande leersoorten zijn de meest voorkomende soorten, maar er zijn nog veel meer verschillende leersoorten op de markt. Zo heb je geolied of gewaxt leer, wat weer een heel andere uitstraling heeft dan afgedekt leer. Geschuurd leer zie je vaak op wat oudere meubels. Dit is een leersoort die een wat ruwere uitstraling heeft, omdat deze licht is opgeruwd. Het kan er soms zelfs uitzien als fluweel. Een vlek is lastig uit deze leersoort te krijgen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor kunstleer. Dit zijn stoffen die zijn gemaakt om op leer te lijken, maar in werkelijkheid is het kunststof. Het voordeel van kunstleer is dat het niet zomaar vies wordt, en je het heel gemakkelijk kan onderhouden.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *