Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen aan te schaffen. Momenteel hebben maar liefst 1,5 miljoen huishoudens in Nederland zonnepanelen. Zonnepanelen wekken zonne- en dus duurzame energie op. Bovendien kun je met het opwekken van je eigen energie heel wat kosten besparen. Bij de meeste zonnepanelen heb je na ongeveer 7 jaar je investering terug gewonnen in de kosten die je hebt bespaart op je energierekening! Er zijn daarom genoeg redenen om zonnepanelen aan te schaffen, bijvoorbeeld op: https://www.gaslicht.com/zonnepanelen/kopen. Voor je over gaat op de koop van de zonnepanelen, moet je aan een aantal dingen denken. In dit artikel hebben we alles voor je op een rijtje gezet.

Is je woning geschikt voor zonnepanelen?

De meeste zonnepanelen worden op een dak geplaatst. Dit is namelijk een goede plek waar gedurende de hele dag zon kan komen. Toch zijn er hier een aantal aandachtspunten. Allereerst moet je kijken of er genoeg ruimte is op je dak. Zonnepanelen zijn in verschillende maten verkrijgbaar, dus kijk hiernaar wanneer je deze voor je dak wilt uitzoeken. Daarnaast is het van belang dat je kijkt naar de hellingshoek van je dak. Wanneer een dak namelijk een hellingshoek heeft van 35 graden, wekt deze het meeste energie op wanneer er zonnepanelen op staan. Ook kunnen platte daken erg voordelig zijn voor het opwekken van je eigen energie, maar hierbij moet je de zonnepanelen niet in een hellingshoek van 35 graden plaatsen. Hierbij komt er namelijk te veel schaduw, waardoor er energie verloren gaat. Een hellingshoek van 10 graden bij een plat dak zorgt voor de meeste opwekking. Bovendien moet je ook kijken naar schaduw. Komt je dak gedurende de dag in de schaduw te staan? Bijvoorbeeld door het dak van de buren of bomen? Dit kan dan een reden zijn om je zonnepanelen naar een andere locatie te plaatsen.

Welke soort zonnepanelen?

De meest voorkomende soorten zonnepanelen zijn mono kristallijne en polykristallijne zonnepanelen. Hierbij zit qua kwaliteit weinig verschil, maar op andere gebieden verschillen ze wel. Zo zijn mono kristallijne zonnepanelen de panelen die vaak de hoogste vermogens bieden, maar zijn dan ook duurder in prijs. Deze panelen zijn zwart, terwijl polykristallijne zonnepanelen blauw zijn. Hierbij speelt je eigen smaak een rol, maar kan ook de prijs de doorslaggevende factor zijn. Zoals we al hebben vermeld zit er weinig verschil in de kwaliteit van beide zonnepanelen. Ga dus voor jezelf na welke factoren jij belangrijk vindt en baseer daarop je keuze voor de aanschaf van de zonnepanelen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *