Voor het zetten van een heerlijke Dolce Gusto koffie heb je de juiste cups nodig. Als je die hebt kun je beginnen met koffiezetten. Nog geen cups in huis? Zoek dan een voordelige Dolce Gusto cups aanbieding.

Sommige apparaten hebben een eigen handleiding voor het eerste gebruik, dat is per apparaat verschillend dus ga dat vooraf nog even na. Wat er verder komt kijken bij het zetten van een kopje Dolce Gusto koffie lees je in dit artikel.

Voorbereiding

Voordat je je kopje koffie gaat zetten, is het handig om een paar dingen te regelen. Zorg er allereerst voor dat het apparaat is aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stekker niet in het stopcontact zit kan er immers geen koffie worden gezet.

Daarna kijk je of het waterreservoir gevuld is met water. Als dat niet het geval is buig je het reservoir naar achter zodat je hem kunt demonteren. Vul hem onder de kraan tot het streepje en klik hem terug op het apparaat. Doe er geen melk in, daar gaat het apparaat van kapot.

Klik vervolgens op de aan-knop bij het apparaat om verder te gaan met het zetten van je koffie. De temperatuur van het water gaat nu toenemen. Wacht met verder gaan totdat het rode knipperende lampje groen wordt. Dan is de machine klaar.

Het zetten

Afhankelijk van het soort koffie dat je wilt zetten moet je het apparaat instellen. Doe de juiste cup in de capsulehouder van de machine. Bij sommige toestellen is er een schuifje die je op de intensiteit in moet stellen die op het cupje staat. Soms moet je ook zelf de sterkte van de koffie bepalen door te kijken hoeveel water je bij je koffie wilt. Druk vervolgens op de knop en de koffie wordt gezet.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *